Hårvård | Hårschampoo

Håll dig cool – sommarhårvård

Hår består av 5 till 10 procent vatten. Under varma sommardagar avdunstar en del av vattnet. Det är viktigt att kompensera den fukt som försvinner och fylla på hårets vattendepåer regelbundet. Våra svalkande hårtips hjälper dig att behålla fuktbalansen i ditt hår under de varmaste dagarna.      

Under de varmaste sommardagarna vill vi alla ha friskt hår och fräsch hud. Använd våra tips för hårvård för att bevara en fräsch hårkänsla hela sommaren.

Sommarhårvård: Välj schampo och balsam som är sammansatta för att ge en frisk känsla och fukt.

Innehållet har betydelse: Ideellt sett ska sommarhårvårdsprodukter innehålla keratin, pantoten, aloe vera och/eller mynta för håret, vilket ger en fräsch känsla länge.

Dripp dropp: En svalkande kroppsspray friskar inte bara upp huden, utan även hårbotten. Den fräscha doften är en välkommen bonus.

Svett: Svett kyler ner huden och hårbotten och hjälper också till med att fördela olja från hårbotten till resten av håret. Detta, tillsammans med en ökad talgproduktion, gör det nödvändigt att tvätta håret oftare på sommaren. Det är bra för håret, hårbotten och cirkulationen att använda ljummet vatten när man tvättar håret. Om man är försiktig med håret när man tvättar det minskar också svettningen.

Fuktbooster: Elixir med olja ger solskadat hår fukt. De kan användas i både blött och torrt hår.

Svalkande effekt: Efter en lång dag i solen kan en hårmask lugna hårbotten och återfukta håret.

Fukt ända ut: Sommarhettan är särskilt skadlig för hårtopparna. Det finns produkter som förhindrar torra toppar.

Fräschhet inifrån och ut: Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten. Icke-kolsyrat vatten och osötat te är utmärkta törstsläckare.