Hårvård | Hårschampoo

Få en naturligt glänsande lyster i håret

För mycket styling och fönande kan tyvärr orsaka tråkigt och livlöst hår- vilket knappt inte reflekterar sol eller något ljus överhuvudtaget. För att det skinande samspelet med ljuset ska fungera, måste håret vara intakt, lent och smidigt. Numera är det lyckligtvis en barnlek att pigga upp risigt hår. Här bjuder vi på några av våra bästa och snabbaste tips - som kommer få ditt hår att glänsa av liv igen. 

Så länge du sköter om ditt hår håller det sig mjukt och glänsande. Leta alltid efter de hårvårdsprodukter som är anpassade efter just din hårtyp eller färg. Det finns till exempel särskilda produkter som ger blont hår extra lyster. Dessa innehåller dessutom en substans som, i likhet med hårets egna byggstenar, slätar över gropar och ojämnheter i fjällskiktet genom att varsamt polera hårets ytskikt. Ditt hår blir åter redo att fånga vårsolens strålar eller glöda i skenet av levande ljus på kvällen.

Vår produktserie för färgat hår har en liknande effekt. Den skyddande färgen behåller de intensiva färgpigmenten i håret, filtrerar bort UV-strålar och ger närande vård ända ut i topparna.

Den flytande silkesformulan smörjer och ger lystern tillbaka åt platt och livlöst hår.

Hårets förmåga att reflektera ljus ökar genom användandet av oljor och närande serum. Produkterna innehåller djupverkande sheasmör och kashmirprotein som gör underverk för torrt och risigt hår. Dessa ingredienser ger ett otroligt mjukt och glänsande hår med fantastisk lyster. Massera in kuren och linda sedan in håret i folie. Värmen som utvecklas vid appliceringen ökar effektiviteten i behandlingen.

Behandla ditt hår med en intensivkur. Helst en gång i veckan - minst en gång i månaden. Detta tillför håret välbehövlig fukt.

Använd helst produkter från en och samma tillverkare då ingredienserna i produktserierna är tillverkade för att komplettera och förstärka varandras egenskaper. Mer valuta för pengarna, helt enkelt. 

Extra tips för särskild lyster

Det finns fler saker du kan göra för att ge ditt hår en silkeslen, glänsande lyster. Eller rättare sagt - ditt hår kan må bäst av det du väljer att inte göra: Undvik att överbehandla eller skada ditt hår. Undvik hetta. Tvätta håret med ljummet vatten och skölj ur schampot i ljummet till kallt. Ryser du vid blotta tanken på kallt vatten? Ge inte upp förrän du provat ett par gånger. Kanske får det uppfriskande, kalla vattnet dig att känna dig extra levande. Undvik att gnugga håret torrt; låt det istället lufttorka eller torka inlindat i en handduk. Använd hårfön endast kortare stunder och på minst 20 cm avstånd. Glöm inte att tillföra värmeskyddande produkter innan du använder elektriska stylingredskap såsom hårfön eller plattång.