Hårvård | Hårolja

Nöt- och bollmåttet för hårvårdsprodukter

Vilket är rätt mängd att använda av en produkt? Är det lika lite som en liten droppe eller är det lika mycket som en klick stor som en ärta, hasselnöt, valnöt eller tennisboll? Ta reda hur mycket du ska använda av en hårvårds- eller stylingprodukt och hur du ska använda den.

Rum ser belamrade ut med för mycket prylar, oavsett hur dekorativa de verkade i affären. För mycket make up skymmer och förvränger ett ansikte. På samma sätt kan för mycket av en fullt användbar hårvårdsprodukt orsaka problem. Den smarta lösningen på det här praktiska problemet återfinns i mottot "Less is more!". Den här principen gäller inte alltid, men den stämmer vad det gäller användandet av hårprodukter. Hårvårds- och stylingprodukter fungerar sällan bättre om de används i överflöd. Tvärtom så är den rätta och mest effektiva mängden ofta mindre än vad man kan tro.

Hur bör du använda hårvårds- eller stylingprodukter?

Hårtoppsserum är ditt vapen mot kluvna toppar. Dessa serum fördelas i hårtopparna i små droppar. Ingredienserna täcker de krusiga hårtopparna med en ultratunn film. Det här gör att håret ser mindre risigt ut.

Hårolja måste användas i små droppar. Fördela en eller två droppar i dina handflator. Stryk sedan över hårtopparna med dina handflator. Det är det bästa sättet att använda hårolja och få njuta av en fin lyster och ett lättskött hår. Om håroljan används på det här sättet kommer den att skydda hårtopparna från att torka ut. Hårolja ingår också som ingrediens i leave-in hårbehandlingar. Lockigt hår kan behöva något mer än en eller två droppar hårolja.

Hårvax: Använd hårvax med försiktighet! Börja med ytterst lite för att undvika att få ett resultat där håret ligger som klistrat längs din hårbotten och ser oljigt ut. Om du har tyngt ner ditt hår med vax är en ordentlig schamponering det enda effektiva botemedlet. Börja med att applicera en mängd stor som en ärta. Fördela vaxet i dina handflator och arbeta sedan in det i ditt hår.

Hårgel varierar i stadga mellan lite stadga och mycket stark stadga. Om du använder mycket av en produkt med lite stadga får du inte automatiskt samma effekt som om du använder en produkt med mycket stadga. En gels stadga, inte dess mängd avgör hur mjukt ditt hår kommer att vara efter applicering. Börja med en klick stor som en ärta och öka mängden efter behov.

Balsam: En hasselnötsstor klick balsam räcker. Låt den här typen av balsam verka en kort stund innan du sköljer ur den noga.

Schampo: Beroende på hur långt och tjockt ditt hår är ska mängden schampo som du ska använda motsvara en hasselnöt eller en valnöt. Det är bäst att applicera schampot i små portioner i ditt hår. Skölj noga ur även de sista resterna av schampot.

Antifrizzserum skyddar håret från att torka ut och gör det mjukt. Antifrizzprodukter finns som schampo eller balsam. Använd produkterna enligt anvisning eller använd en mängd som motsvarar en hasselnöt.

Hårbehandlingar: Arbeta in en valnötsstor klick hårbehandling i handdukstorrt hår. Låt sedan ingredienserna utöva sin magi.

Styling mousse appliceras i torrt hår tills håret känns lätt fuktigt. Det kan behövas en klick stor som en tennisboll för långt hår. Mindre mousse räcker till torrt hår. Börja med en valnötsstor klick och ta sedan mer efter behov.