Hårvård | Hårbalsam

Vad är balsam?

Vad är balsam och vad har det för fördelar? Vad är skillnaden mellan schampo och balsam? Varför behövs både balsam och hårbehandlingar? Vi förklarar varför enbart balsam inte ger ditt hår all den omvårdnad det behöver och hur du använder hårbehandlingar för en komplett hårvård.

När du applicerar hårbalsam återställer du håret i utmärkt skick. Om vi ser på det rent praktiskt, varför behöver vi hårbalsam? Om schampo försatte ditt hår i ett perfekt tillstånd, varför skulle du då behöva hårbalsam för att återställa det i utmärkt skick? Och vad är detta egentligen för slags skick?

I själva verket är det enda ett schampo gör är att rengöra håret, medan ett balsam tillför de ämnen som skyddar håret och gör det vackert. 

När schampo appliceras för att ta bort talg, rester av stylingprodukter, döda celler och smuts från hår och hårbotten gör det också att ytterskiktet sväller. Det ytterskikt som normalt täcker hårstrået i en tät, jämn formation, som takplattor, lyfter sig lätt bort från hårstrået. I det här tillståndet är håret mer sårbart för skadlig miljöpåverkan och värme. Det är här som ett hårbalsam gör nytta. Det återställer ytskiktet till sitt normala tillstånd, så att det återigen bildar ett tätt lager utan hål eller upphöjda delar. Håret är nu klart för styling och kommer att ha ett skydd mot skador hela dagen. Hår som har behandlats med hårbalsam är mjukt och behåller sin fuktighet, som ger det ett bländande skimmer. 

Hårbehandling – ett regelbundet inslag i din hårvård

I själva verket tar inte balsam bort behovet av regelbundna hårbehandlingar.

Balsam skyddar håret till nästa schamponering, men det bidrar knappat med någon långtidsverkande nytta. Ytterligare hårbehandlingar kan därför behövas.

Dag ut och dag in exponeras vårt hår för eventuellt skadlig påverkan. Förutom varm styling utan värmeskydd gör miljöfaktorer som varmt eller kallt väder, uppvärmd inomhusluft, vind, och UV-strålar sitt. Skadat hår reparerar sig inte av sig självt. För reparation och underhåll behöver det hjälp. Hårprodukter i form av hårbehandlingar kommer väl till pass här. Dessa behandlingar är utformade för att reparera skador i hårstråets ytterskikt och i dess innersta del. Som ett resultat kommer ditt hår att kännas silkesmjukt och se friskt ut.

Tips: För ett bättre resultat applicerar du hårbehandlingen i handdukstorrt hår istället för i vått hår. 

Upptäck: Skydda Hårbalsam