Hårvård | Frissigt hår

Stilar för krulligt hår

Du kan ha ditt hår på många sätt. Å ena sidan kan du hålla ordning på håret genom att göra en hårknut eller tofs och till stor del hålla det i schack, och därigenom ta i från det sin "frihet". Å andra sidan kan du låta lockarna falla på plats naturligt och använda lätta handrörelser för att styla det till en trevlig form. Här är en del av våra förslag:

1. Rak övre del, krullig längd

Stilar för krulligt hår

Platt upptill, krulliga lockar nedanför

Lockar stör vanligtvis inte på längden, utan snarare, på grund av sin volym, alldeles intill ansiktet. En god kompromiss kan vara att låta ditt hår vara naturligt till största del och enbart göra det rakt högst upp på huvudet till tinningarna. Det perfekta verktyget för det här är en plattång (se till att du skyddar dig mot värmen!). Förresten, det här är även en mycket spännande look med sin kontrast mellan rakt och krulligt.

Extra tips: Använd hårolja för att göra det mjukt och slätt.

2. Pannlock med krullig längd

Stilar för krulligt hår

Lockar möter pannlock

Använd volymen som kommer från ditt hårs lockiga struktur och få upp den högst upp på huvudet och vrid den till en pannlock. Ta bara en tjock sektion av luggen, forma den till en bulle genom att börja med topparna och fäst på plats med en hårkam. Dra tillbaks håret på sidorna genom att använda vax och fäst det på plats med en hårkam. Resten av håret förblir naturligt.

Extra tips: Att använda en effektfull, färgstark hårklämma är särskilt iögonfallande.

3. Försiktigt framtill, krulligt överallt annars

Stilar för krulligt hår

Hårkammar och vax — det är allt som behövs!

Gör en bena och lugg och fäst luggen och/eller sidohåret på plats med hårklämmor: Stylingen är så enkel att de naturliga lockarna ser underbara ut. Den färdiga looken förblir mycket naturlig. Om du vill kan du använda lite hårvax för att hjälpa till att behålla den naturliga slätheten runt ansiktet. 

Extra tips Använd en matt variant för styling – Det här fungerar verkligt bra med tanke på att krulligt hår tenderar att bli torrt.