Hårvård | Frissigt hår

Hårstrån som rymmer – 5 tips för smidigare hår

Att vara på rymmen kan kännas romantiskt och spännande… Men inte när det kommer till kultiverade frisyrer! Framförallt under höst och vinter, när de enskilda hårstråna snabbt samlar upp statisk laddning vilket gör dem okontrollerbara och de står åt alla håll och kanter. Vad kan göras åt detta retsamma frizz? Vi har de perfekta tipsen för att du ska kunna tämja ditt ostyriga hår.

Trendigt: prydligt hår. Men så kommer frizzet fram! Enskilda, frizziga små hårstrån som sticker ut från mängden – bokstavligen talat – och förstör din coola look! Prydliga uppsättningar måste kämpa emot detta problem under hela det kalla vinterhalvåret då håret kan bli statiskt laddat av torr uppvärmd luft och genom friktion som skapas från stickade mössor, tjocka halsdukar och ylle tröjor. Det är då håret rymmer från frisyren. Men det finns vissa tricks att få frizzet under kontroll. Fånga rymlingarna.


Tip 1: Hur tämjer du ditt hår? Ordentlig vård!
Hårvård belönas – välskött hår kan inte smita lika lätt från frisyren. Torrt hår och kluvna toppar kan lätt få håret att se ut som spröda halmstrån och inte minst – risken för att hårstrån ”rymmer” ökar. En näringsrik kur sköljer ut håret och tränger sig in i hårstrånas olika lager för ett silkeslent resultat. Motverka frizzigt hår gör du genom att först och främst tvätta håret ordentligt, följt av en vårdande inpackning. Efter att du tvättat håret, som helst rengjorts med ett anti-frizz schampo, är det dags för balsam och en näringsrik inpackning – intensivt vårdande produkter bidrar med viktiga näringsämnen som gör håret smidigt och följsamt! Varning för värme: Hettan från en hårfön absorberar hårets inre fukt och kan förstöra dess textur. Lufttorkning är att föredra. Om du än inte kan hålla tassarna bort från fönen: Använd värmeskydd!

Tip 2: Som en väloljad maskin – näringsrika oljor
Vill de små hårstråna inte samarbeta? Ta fatt i oljan, en mångsidig talang som ger näring och förfinar ditt hår för garanterad smidighet. Oroa dig inte över en oljig-look. De nya produkterna berikade med näringsrika oljor skiljer sig från andra varor med sin lätta textur som snabbt absorberas upp utan att lämna intrycket av fettigt hår. Istället ger de ditt hår en vacker, frisk glans – det ideala resultatet. Ett extra tip: Massera in den rika produkten i längderna och topparna av dit hår – ger till och med kontroll över rymmande hårstrån i en definierad hästsvans.

Hästsvans med smidigt hår

Tips för hårstrån som rymmer

Allt annat än frizzigt: En silkeslen, proper fläta gör så mycket – sågs på Erin Fetherstons visning i New York.

Tip 3: Sprayad smidighet – hårspray
Hår-tämjaren par excellence: Fixerande spray är ett måste för ett perfekt stylat hår och en tämjd look där frizzigt hår inte har en chans att titta fram. Bara spraya åtskilda hår sektioner innan styling för en definierad look som garanterat håller länge. Avsluta med att spraya den färdiga frisyren från ca 30 cm avstånd – på så vis sprider partiklarna ut sig jämnt och frisyren faller inte samman. Proffs trick: Applicera sprayen på dina händer och gnugga varsamt in det i håret. Jämna ut små fjun vid tinningarna med en gammal tandborste efter du blött den i hårspray.

Tip 4: Smidigt – frizz finalen
Om inget annat hjälper mot de stickande håren, fungerar styling gel garanterat. Hår-gel är en väldigt omtyckt produkt, särskilt för en trendig bakåtslickad frisyr eller för ”våta” lookar. Gelen ser till att du får en preciserad frisyr – chic, elegant, dramatisk!

SOS – första hjälpen: När man går in i ett varmt rum efter att ha varit ute i det kalla, och drar av sig den stickade mössan – vad händer? Frizz och iväg stickande hårstrån överallt! Handkräm och läppsyl är perfekt när du är ute på vift i kylan. De fungerar också som en snabb lösning till hårstrån på rymmen. Applicera rätt: Smörj ut en liten mängd på din handflata och gnugga försiktigt in det där det behövs.

Tip 5: Alltid tyngdlös – anti-frizz produkter
Silkeslent hår: Anti-frizz produkter är enda lösning till att tämja bråkigt hår! Sprayer, elixir eller krämer: Professionella hår-tämjare reparerar hår fibrerna, ger extra smidighet och förser håret med massor av fukt som motverkar att enskilda hårstrån sticker iväg. Förebyggande arbete är det bästa sättet att undvika rymmande hårstrån från första början – korrekt hårvård: Det börjar med att borsta håret rätt – använd aldrig en borsta för att trassla ut blött hår! Använd istället en grov kam så undviker du att bryta håret samt förhindrar oönskat frizz.

Galleri: Hejdå till frizzet: Silkeslena, mjuka frisyrer