Styling | Volym

En hårfön levererar varm luft – bland annat

Det bästa är självklart att torka ditt hår naturligt utan hårtork. Men så finns ju morgonrushen. Hårfönen kommer fram och hjälper oss bli färdiga i tid. Moderna hårfönar är både kraftfulla och skonsamma för håret. Nedan lär vi dig använda din hårtork på bästa sätt för att ditt hår ska må bra och framhäva din personliga stil med glans.

Välskött hår - inte bortskämt: Rätt teknik gör hela skillnaden!

Varm luft från en hårfön kan torka ut ditt hår en aning. Det är därför alltid smart att värmeskydda håret innan du fönar det. Produkter för detta finns i form av bland annat mousse, fönvatten eller ett särskilt termospray. Dessa produkter klär varje hårstrå med en tunn skyddshinna som skyddar håret från skador och slitage orsakade av våldsamt borstande och het luft från fönen.

Bäst är en hårfön med två eller tre värmelägen, två eller tre fläktlägen och en inställning för ”ambient air”. Satsa på en hårtork med mycket kraft. En effekt på 1600-2000 W torkar ditt hår på nolltid och ger dig extra tid till stylingen. Använd hårfönen på högsta effekt och mediumvärme för att nästan blåsa ditt hår helt torrt innan du går över till att styla det.

En hårtork med funktionen ”ambient air” hör hemma i varje stylingarsenal.

Använd en rund borste för att ge studs och vacker lyster åt medellångt till långt hår. Sätt upp översta hårlagret uppe på huvudet med hårklämmor. Rulla sedan upp de underliggande hårslingorna halvhårt runt en rund borste. Om du vill öka fylligheten nära hårbotten, kan du ge slingorna du rullat kring den runda borsten en snabb pust varmluft, följd av en lika snabb omgång kall luft. För att skynda på processen kan du använda flera runda borstar samtidigt. Detta fungerar bäst med lätta borstar som inte tynger ner ditt hår för mycket. Dessa sitter även bättre och glider inte ur håret lika lätt.

En platt paddelborste är bäst lämpad för kortare hår och bobfrisyrer upp till axellängd. Luta huvudet en aning åt sidan och borsta sidohåret mothårs med ett visst tryck samtidigt som du torkar slingorna med hårtorken. Upprepa sedan proceduren med håret i nacken.

Lite handarbete får riktigt korta pixies att blänka. Dra ut individuella slingor en aning från huvudet med händerna samtidigt som du torkar dem med fönen. Detta skapar den trendiga pixie-looken med dess häftiga och taggiga struktur.

Använd hårfönen med måtta på vågigt eller lockigt hår. Med en diffuser på hårtorken säkrar du en mild varmluftström som inte förvandlar dina vackra lockar till ett hopplöst trassel eller får dig att se ut som att du badat med brödrosten. Med en stor rund borste kan du släta ut vågorna. Rulla fast individuella slingor ganska hårt runt borsten. Genom att först rulla upp håret inifrån och sedan utifrån runt borsten, samtidigt som du använder hårfönen, får du håret att falla rakt på ett snyggt sätt.

 

Så använder du hårfönen på rätt sätt

Hårtorkar efter typ

Moderna hårtorkar är långt mer sofistikerade än förr med många hitech-funktioner som kommer ditt hår till nytta. Följande funktioner - som gör mycket mer än att bara blåsa varmluft genom ditt hår hittar du i nyare prylar:

Joniseringens magi: Joniseringsfunktionen neutraliserar negativt laddade joner i luftströmmen. Dessa sätter sig annars i och omkring ditt positivt laddade hår, vilket skapar statisk elektricitet och flygigt hår. Dessutom tillför processen fuktpartiklar från luften som förhindrar att du övertorkar håret.

Keramiska värmeelement ger en mild uppvärmning där infrarött ljus skonsamt torkar ditt hår inifrån och ut. Det gör håret extra mjukt och tillför en fantastisk lyster.

 
Färgskydd: En specialdesignad tillsats till hårtorken som blandar fönens varma luftströmmar med kalla, i syfte att motverka värmerelaterat slitage och färgbortfall från färgat hår.

Logic Blower: En funktion som säkrar en fint kalibrerad ström av jämnt uppvärmd luft.

Super Blowers: Hårtorkar med denna funktion ger 50% mer effektiv luftcirkulation. I kombination med en uteffekt på 2500 W, torkar ditt hår dubbelt så snabbt.

Upptäck: