Frisyrer för axellångt hår

Vill du förändra din look? Vill du ha en frisyr som inte tar flera timmar att styla? Då är axellångt hår perfekt. Det är ett bra alternativ om du vill prova en ny look som dessutom är trendig och garanterat är tillbaka för att stanna. Här berättar vi vad du behöver veta innan du bokar din frisörtid. 

 

Långt eller kort? Välj något mittemellan. Nu är axellångt hår hett igen. Uppklippt eller rakt – väljer du den mellanlånga looken bör du välja stil efter hårtyp. Fint eller kraftigt hår: vi berättar vilken stil du bör satsa på. 

Har du tjockare hår?

Om ditt hår är lite tjockare är det bra att satsa på en frisyr som ger looken en lätt finish. Prova en fräsch uppklippt look eller en lång lugg. Lockar i olika längder gör håret lättare och du slipper hjälmlooken. Axellångt hår är faktiskt extra snyggt om du har lockigt hår eftersom lockarna skapar en fräsch och rufsig finish. 

Har du finare hår?

Sött: Axellångt hår med lugg och diskreta vågor

Är du rädd att ditt lite fina och tunna hår kommer att bli ännu plattare med en kortare frisyr? Du behöver inte oroa dig – satsa på en geometrisk eller rak klippning. Klipper du håret i en rak, jämn längd kommer den axellånga looken att göra att ditt hår ser fylligare och mer strukturerat ut.

Axellångt hår är också enkelt att styla i en mängd olika looker, exempelvis lugg. Undvik uppklippta toppar eller tunna, långa längder.

 

Stiltips: Skapa vågor för mer volym och fixera med en bra hårspray!

 

 

Populära axellånga frisyrer

null

Lockigt hår: Wob 

 

Det bästa med axellångt hår är att det är så mångsidigt. Oavsett om du har tunt eller tjockt hår kan du styla håret till en trendig wob: en vågig page. De dagar när du inte känner för axellångt hår kan du ändra look genom att skapa några få smalare lockar. Lockarna lyfter upp håret så att det blir kortare.

 

Snedklippt Page

 

Det kanske låter dramatiskt med snedklippt page men den kan justeras så att den passar just dig. Känner du dig modig? Satsa på en synlig längdskillnad där håret är betydligt längre fram än bak. Vill du ha en diskret förändring? Satsa på lite längre längder fram – det ger håret en vacker struktur utan att synas för mycket. 

null

Fixera håret med Got2b Volumaniac hårspray.

Uppklippt Hår

 

Det finns otroligt mycket du kan göra med uppklippt hår! Det kan göra extremt lockigt hår mindre bulligt eller skapa en lätt och strukturerad look när det klipps med tunna slingor.

Stylingmöjligheterna är oändliga – från fjädertunna lager som ser extra glansiga ut till klassiska lockar som ramar in ansiktet. Fixera håret med lite hårspray och du har en look som håller hela dagen!

 

Upptäck: Mellan-långt hår