Styling | Hårtrender för kvinnor

Fjädrar i håret är inne!

Vi rynkar fortfarande på näsan åt folk som ståtar med lånta fjädrar – men att smycka sig med romantiska fjädrar i håret är inte bara acceptabelt utan även en av tidens hetaste trender. Vi älskar det här nya modet! Det är svårt att missa hur väl den enkla fjädertrenden gifter sig med vår älskade hippie-stil. Modet blir ännu mer tilltalande eftersom vem som helst enkelt kan göra stilen till sin egen där hemma.

Trendiga hårfjädrar av Gucci

Modellerna visar upp tidens hårmode med fjädrar i håret, av Guccis stylist Luigi Murenu.

Modeskribenter över hela världen trollbands när Frida Giannini, kreativ chef för legendariska modehuset Gucci, presenterade sin höst/vinter-kollektion 2011/2012 under modeveckan i Milano. Superlativ som ”vilka fantastiska mönster” och ”Ah, dessa oefterhärmliga material” haglade när skribenterna nästan sprang omkull varandra i sin iver att få prisa den 39-åriga designern, som än en gång tydligt överträffat sig själv. Men det var inte allt. En annan av den glittriga och glamorösa modevärldens stjärnor skulle också göra en stor skräll den här dagen. Denna stjärna var Guccis lika berömda hårstylist Luigi Murenu. På catwalken bar hans modeller klassiska hästsvansar i kombination med färgglada fjädrar. Hur stor blev 'WOW!'-responsen för hans hårmode? Ekot av applåderna studsar fortfarande mellan väggarna i Milano!

Efter modeveckan i Milano innefattar hårmodet även fjäderplymer. Vi förvånas inte ett ögonblick över att fjädrar är så i ropet just nu. De passar perfekt ihop med den nu så populära 'hot hippie'-looken med långklänningar, nonchalant hängande hattar och fritt böljande hår. De nya festfrisyrer är enkelta, snabbstylat och billig. Du hittar förmodligen ett rätt ordentligt urval av fjädrar under en tripp till hobbyaffären. När det gäller färg är valet fritt. Om din nuvarande stil kräver färgglada accessoarer bör du välja fjädrar i starka, sprakande färger som kontrasterar mot din hårfärg. Fjädrar i nedtonade färger som svart, vitt och brunt skapar motsatsen – en mer jordnära stil. Enda regeln i denna hårtrend - är att det inte finns några regler. Hårmodet för dagen kan vara precis vad du känner för!

Även stjärnorna älskar att smycka håret med fjädrar. Vi har letat upp de vackraste fjäderprydda frisyrerna på modevärldens röda mattor. Ta en titt på vad vi hittat åt dig!

Stjärnorna älskar att smycka håret med fjädrar