Hårfärg | Hitta din färgningsmetod

Ombre och dip dye – älskad av bloggarna

Dip dye, eller Ombre, är en trend som sprider sig som en löpeld – utan slut i sikte. Det finns så klart en ny twist den här vintern: Inga färger är för starka och inga pastellnyanser för speciella. Dip dye är på sätt och vis den logiska efterföljaren till färgade slingor. Bloggarna älskar stilen. Och det gör vi också!

För inte alltför länge sedan var mörkare hår närmast hårbotten ett trendmässigt självmål. Men plötsligt dök stjärnor som Drew Barrymore och IT-prinsessan XXX upp och log mot kameran – blonda med mörka rötter. Det var allt som behövdes för att göra det till en trend och dip dye blev en praktisk lösning. Det var inte längre nödvändigt att färga rötterna om och om igen. Mörkare rötter skvallrade om semestrar vid havet och solblekta toppar. Vem älskar inte att minnas soliga, bekymmerslösa semesterdagar? Surfarstilen fångas lätt genom att bleka topparna på mörkare hår. Och att färga ljusa rötter mörkare är inte mycket svårare.

Regnbågen i håret med dip dye

Fans av dip dye är inte rädda för färg i håret. Överallt syns trendiga bloggare med hårtopparna färgade i alla nyanser av rosa, lila, grönt och många andra färger. Solblekt hår behöver inte göras ännu ljusare innan det färgas.

Under dip dye-trenden denna sommar har färgerna applicerats i gradvisa övergångar. Hårda avgränsningar mellan färgerna var inte på modet. Det har ändrats. Kom igen – släpp blygheten och våga vara kreativ! Fade out-effekter skapas inte längre under långa sessioner i badrummet med färg och borste. Bestäm själv om du vill färga håret med hårda linjer eller gradvisa övergångar. Få färg på topparna i dagens coola, lekfulla stil! 

Dip Dye: Elle Ribera i sin blogg Opium Poppies (till vänster), och en förbipasserande på gatan (t h) fotograferad av Katja Hentschel (glamcanyon.com), utforskar bägge den nya Ombre-trendens kreativa omfång.

Modefotografen och bloggaren Katja Hentschel driver bloggen Glamcanyon och är alltid på jakt efter de senaste modetrenderna. Hon upptäckte de unga tjejerna med turkosa hårtoppar där det mesta modet föds – på gatan. Denna gång en gata i Berlin. Det mellanblonda axellånga håret med turkosa toppar upp till öronen, kompletteras fint av Budapester-skor, minikjol i läder och en Peter Pan-krage. Alltihop väldigt trendigt och samtidigt på något vis sött och oskuldsfullt.

Elle Ribera är fotostuderande i New York. I hennes blogg Opium Poppies demonstrerar hon själv den coola Ombre-trenden. Det turkosa bandet skapar en fascinerande kontrast och hennes retrotröja fulländar det konstnärliga intrycket: Många möter sextiotalet.

Juliett Kuczyńska driver bloggen Maffashion. Hennes look med de dip dye-färgade topparna lyser upp även den ruggigaste höstdag

Juliett Kuczyńska hittar sin inspiration på nätet och på gatan. Juliett är en konststudent från Warsawa som hängde på dip dye-trenden, men sökte sig mot en mjukare och mer naturlig variant. Hennes romantiska fotokollage skapar en intressant kuliss till hennes version av stilen. Ta en titt på hennes blogg Maffashion.