1500x564_women-bleached-hair-cap
Hårfärg | Blont hår

Undvik orange färg i håret efter blekning – 3 tips att tänka på

Även om vi ofta talar om "färgning" när vi går över till blont hår är detta inte helt korrekt uttryckt. Uppljusningsprodukter innehåller inte färg, utan blekningsämnen som exempelvis väteperoxid. Vare sig du använder produkterna hemma eller hos frisören gör blekningsprocessen att naturliga pigment tas bort vilket ljusar upp håret. Under behandlingen går håret igenom olika stadier med mellannyanser, t.ex. rött, orange och så klart gult – den sista färgfasen innan det blir blont.

1. Om du ska bleka håret, ta tid på dig.

Se till att du följer anvisad verkningstid vid hårfärgning, särskilt när du ljusar upp håret. Blekning tar bort hårets naturliga pigment i stället för att lägga till färg i håret. Först tas de mörka tonerna bort och sedan de röda. Detta syns i håret: till exempel går färgen från brunt till rött, sedan orange och gult för att sedan bli blont.

Kontrollera därför förloppet regelbundet under blekningen. Är håret fortfarande rött, orange eller gult? Ingen panik! Vänta bara en stund tills att håret får önskad färg.

2. Silvershampoo är din vän.

null

Silvershampoo är den bästa och skonsammaste kuren för orange eller gulaktigt hår. Produkten innehåller blå/lila pigment som kompenserar bort de oönskade missfärgningarna. Låt verka några extra minuter för att uppnå bästa möjliga resultat.

 

Om den orangea färgen orsakades av blekning kan du även upprepa färgningsprocessen - men det innebär extra påfrestning på håret. Kom ihåg att vårda ditt hår och ge det tid att vila mellan blekningsbehandlingarna.

null

Vård mellan blekningar:

 

Rätt vård är grundläggande för att din nya hårfärg ska kunna behålla sin glans under lång tid. Särskilda näringsgivande produker för färgat hår är bäst. De ser till att hårstrukturen och färgens spektakulära lyster bevaras.

3. Om silvershampoo inte är tillräckligt, använd en toner.

Till skillnad från permanentfärger (nivå 3) som tränger in i hårfibern, går toningsprodukter (nivå 1) bara in i hårets yttre skikt. De innehåller inte oxideringsämnen (developer i förpackningen) och de tvättas ur gradvis, upp till 15 schamponeringar.

null

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se vilka produkter som är toningar i alla Schwarzkopf-serier med hjälp av siffran på färgförpackningens ovansida.

 

Om silver shampoo inte är tillräckligt, försök med LIVE Pearl Blonde 10.21 toner, som innehåller undertoner av silver och aska, eller LIVE 098 Steel Silver (ensamt eller tillsammans med balsam för "pastelleffekt") för att uppnå silverhårseffekt.

null

 

 

Om du undrar över något, kontakta oss!


Ta kontakt med vår kundservice, som gärna hjälper dig med vägledning för att välja rätt produkter till ditt hår.

Upptäck: Blont hår