Hårvård | Stressat hår

Varsam skötsel för stressat vinterhår

Isande vindar, uppvärmda rum med torr luft och tjocka mössor sliter på både hår och hårbotten. Det är dags att ge ditt hår lite extra kärlek! Med några få knep får du ditt hår att klara den kalla vintersäsongen. 

Stressat vinterhår

Stressat vinterhår – skäm bort ditt hår med massor av kärlek.

De flesta av vinterns hår- och hudproblem orsakas av den torra luften, både inne och ute. Ju kallare luft, desto högre luftfuktighet. Ren fysik. Det beror på att luften suger åt sig fukt från omgivningen. Det kan du också se på ditt risiga hår och din känsliga hårbotten. Till det läggs ytterligare två problem: För varje grad temperaturen sjunker minskar talgkörteln sin produktion med en tiondel och vid åtta minusgrader avstannar produktionen helt. Dessutom kan tjocka yllemössor orsaka klåda i hårbotten. Det finns bara ett sätt hjälpa ditt stressade vinterhår: Skäm bort ditt hår och din hårbotten med milt vårdande kvalitetsprodukter. 

Sju tips för ostyrigt hår

  • När håret är väldigt torrt bildas statisk elektricitet som gör det ostyrigt. Du kan förebygga problemet genom att vårda håret och återställa fuktbalansen.
  • Glöm inte värmeskydda håret med rätt produkter innan du använder t ex plattång. Använd aldrig plattång direkt på blött hår! Vattnet i håret värms till kokpunkten, vilket kan få direkt hårresande konsekvenser.
  • Omfamna mörkret! På vintern kan blondiner med fördel slå an en något mörkare ton. Det både ser naturligare ut och är skonsammare för håret. Att bleka håret slår däremot hårt mot hårstrukturerna och gör håret ännu torrare.
  • Guldpläterade kammar är speciellt designade för att neutralisera de laddade hårstråna. Det går även bra att använda hårborstar med naturborst - som dessutom är särskilt snällt mot din hårbotten.
  • Är det verkligen hela ditt hår som är laddat, eller handlar det om att den torra luften får några få bångstyriga hårstrån att köra sitt eget race? De kan vara svåra att tämja - men kan som tur är rättas in i ledet med särskilda produkter för torrt hår
  • Kvarstår problemet med bråkigt hår? Använd leave in-kurer i fortsättningen. Leave in-preparaten ger inte bara en vårdande balsameffekt utan skapar också en tunn hinna som skyddar ditt hår mot vinterkylan. 
  • En annan klassisk lösning är hårspray med antistatisk effekt. Spraya från 20-30 centimeters avstånd och fördela det försiktigt i hela håret med händerna. Det hjälper garanterat mot statisk elektricitet i håret!