Hårvård | Stressat hår

Hur man Förhindrar Kluvna Toppar

Få ett slut på kluvna toppar! Vi förklarar hur kluvna toppar uppkommer, vad man bör göra när skadan väl är skedd och hur man förhindrar att det sker igen. 

Långt hår är särskilt utsatt för kluvna toppar eftersom det utsätts för mycket friktion. Kluvna toppar är inte bara ett estetiskt problem utan också ett symptom på överbehandlat och skadat hår.

Det kan finnas många orsaker bakom kluvna toppar såsom användning av diverse hårprodukter som inte passar just ditt hår, mekanisk stress på grund av friktion (mellan hår och tyg) eller så är det relaterat till borstning och hetta (användning av hårfön eller locktång inställda på hög värme). Under sådana omständigheter är det nästintill omöjligt att undvika kluvna toppar, speciellt inte om man tenderar att klippa håret sällan.

Botemedel för Kluvna Toppar

När topparna väl blivit kluvna är det svårt att bli kvitt problemet. Lyckligtvis är det lätt att förhindra att topparna klyvs. Regelbunden användning av serum och andra produkter specialanpassade för din hårtyp gör susen.

Stylingverktygen är lika viktiga att ta i beaktan. Använd alltid borstar och kammar av högsta kvalitet såsom svinborstar eller kammar av horn. De stylingverktyg som går på värme (hårfön och andra stylinghjälpmedel) bör ha reglerbara värmeinställningar och skall då användas på låg värmeinställning. 

Hårtopparna (och håret överlag) är särskilt känsliga när de är blöta. Hårvård är därför nödvändigt när du torkar håret med handduk (gnugga inte håret torrt utan tryck istället lätt med handduken för att få det torrt). 

Det är ganska lätt att förhindra att hårtopparna klyvs. Däremot är det svårt att reparera toppar som redan blivit skadade. Speciella produkter kan lappa ihop topparna igen vilket gör att man kan skjuta fram eventuell klippning för en tid. Är det däremot så att topparna är ordentligt skadade är klippning oundviklig. Överlag bör man klippa sig regelbundet för att undvika kluvna hårtoppar. 

Förhindra Kluvna Toppar, använd Vårdande Produkter, Serum och Oljor

Hårrelaterade problem såsom kluvna toppar kan undvikas eller lindras genom att använda schampon, oljor och behandlingar som är designade att lösa problemet. Återfuktande och näringsrika hårprodukter skyddar håret mot skador i det långa loppet. Djupt penetrerande ingredienser förseglar hårtopparna och förhindrar därmed att fler toppar klyvs.