Hårvård | Skydda

Vårda ditt ljusblonda hår

Vad är hemligheten bakom vackert ljusblont hår? Vård, vård, vård.

 

Under blekningsprocessen öppnas ytskiktet för att hårpigmenten ska kunna avlägsnas, så att endast den vitblonda färgen blir kvar. Hårytan kan bli torr och bräcklig och därför kommer det att behövas extra vård:

1. Hitta rätt vårdande schampo och balsam


Ljusblont är vackert, men också ganska krävande för ditt hår. Du behöver ge håret intensiv vård för att undvika att det blir krusigt och matt. Schampo, balsam och inpackning bör väljas från en serie för vård av blekt hår.

 

2. Använd hårinpackning en till två gånger i veckan


När håret färgas blir ytskiktet grövre, vilket gör att fukt tränger in lättare och riskerar att göra håret oregerligt. För att göra ytskiktet slätt igen är det bara en sak som hjälper: fukt. Gör en hårmask en gång i veckan och låt den verka flera timmar eller under natten för att ge ditt hår den fukt det behöver.

 

 


Tip: Använd vårdprodukter från samma serie för att undvika att detta händer – de är framställda för att fungera tillsammans.

3. Applicera leave in-behandling och hårolja i topparna


Efter schamponering kan leave in-produkter appliceras på exakt det område som faktiskt behöver behandlas. Det är oftast hårtopparna som är målområdet. Leave-in-behandlingen fungerar även för tunt hår. Det finns t.ex. leave in-kurer med kollagen, som ger spänst åt platt och tunt hår. Dessa leave in-kurer kan även användas direkt på hårrötterna, som ofta behöver lite extra studs och volym.

 

Om du har blekt ditt hår råder vi dig att använda leave in-behandlingar regelbundet tillsammans för att ge en extra balsameffekt.

 

Tips: När du torkar håret, använd värmeskyddsspray och föna på lägsta effekt för att undvika ytterligare skador.

Behåll din svala blonda färg

Om du vill lära dig hur du behåller din silver- eller askljusa blonda ton är detta en perfekt artikel för dig att läsaSå lyckas du med din blonda nyans - allt om anti yellow trenden

Upptäck: