one dam image
Våra varumärken | Hårfärg | Color Expert

Hemligheterna bakom Omegaplex

Den revolutionerande plextrenden tog frisörsalongerna med storm. Men vad är det den innovativa Omegaplex-formulan gör? Vår 3D-animation förklarar hur viktigt det är med  mikrobindningar.

Omegaplex för samman färg & vård

Under de senaste åren har forskning fokuserat på skadat hår. Forskare runt om i världen har studerat olika skador på hårfibrer, huvudsakligen orsakade av färgning och blekning.

Egenskaper för 4 typiska hårskador har definierats:

 • Kluvna hårtoppar
  Till vilken grad håret är skadat kan till exempel ofta kopplas med hur lätt håret bryts när man borstar det.
 • Skört hår
  Upprepade töjningstest visar att skadat hår blir mindre och mindre elastiskt över tiden.
 • Poröst hår
  Hårets skademekanismer studeras nu genom att mäta hårets porositet. Resultaten pekar på att skadat hår har större porer, vilket gör håret ömtåligt.
 • Grovt hår
  När hårstråets yttersta lager är ojämnt och lyfter sig gör det håret grovt och torrt, ett tillstånd mer känt som statiskt hår.
   

Forskning visar starka kopplingar mellan orsakerna till dessa skador och färgat eller blekt hår.


*Källor: 2010 'Japanese Dermatological Association’, 2008 'Journal of Cosmetic Science’, 2014 'Handbook of Cosmetic Science and Technology’.

Mikrobindningar: Hemligheten bakom starkt hår

Mikrobindningar är vad som håller ihop hårfibrerna inuti varje hårstrå. Bindningarna fungerar bokstavligen som broar som kopplar samman hårfibrerna. Som namnet antyder, ger mikrobindningar ditt hår styrka och struktur.


Vid färgning eller blekning av håret kan dessa bindningar brytas. De inre delarna av hårstråna är inte stabila nog att hålla ihop hårfibrerna, vilket lämnar håret utan styrka och elasticitet och en större benägenhet att brytas. Efter tvätt lägger sig det yttre hårlagret, som tidigare lyfts av färgning, men skadan är redan skedd. 

 

Color Expert reducerar skadorna. Se här!

Det är ett mirakel - tekniskt sett

Nya Omegaplex Anti-Breakage Technology är den innovativa lösningen som skyddar ditt hår vid färgning. Color Expert är den första hemmafärgningen med Omegaplex-teknologi som finns tillgänglig för dig. Med Color Expert Schwarzkopf tackar Omegaplex Professional Anti-Breakage Technology med Color Expert.

 

Lita på Omegaplex, ***3-stegs systemet*** som är särskilt utvecklat för att skydda och förstärka mikrobindningarna mot skada både under och efter hårfärgning.

 

Steg 1 i systemet är tillsatt i hårfärgen för att skydda mikrobindningarna under färgning. Efter färgning reparerar Steg 2 hårfibrerna på djupet  vilket försluter färgintensiteten. Och efter 3 veckor rekonstruerar Steg 3 håret inifrån för att upprätthålla hårets toppkvalitet.