hair-oil
Hårvård | Hårolja

Magisk hårolja för ett bländande vackert hår

Hårolja gör underverk för ditt trötta hår. Den tar fram dina lockar, förebygger kluvna toppar, skyddar och vårdar hårbotten, samtidigt som den ger ditt hår lyster, styrka och smidighet. Det bästa av allt är att hårolja, tack vare högteknologisk forskning, numera är så lätt i konsistensen att den kan användas även i tunt hår. Läs mer om hur du använder hårolja för att få ett starkt och vackert hår med underbar lyster! 

Om du vill ha ett mer glänsande hår är hårolja den perfekta lösningen. De nya, praktiska håroljorna är fantastiska för att skänka lyster och smidighet till stressat hår. Dagens nya, smarta varianter tynger inte ner ditt hår i onödan. Vissa håroljor finns i två olika varianter för att passa alla olika hårtyper – från tunt till tjockt. Det finns även andra typer av håroljor för olika bruk. De kan användas som förberedande behandling innan schamponering, eller som en grundlig leave in-kur. 

Hårolja för att tämja dina lockar

Lockigt hår är ofta både torrt och överbehandlat. Välj en kur med hårolja som ger dig ett friskt utseende med naturlig lyster. Genom att hjälpa fjällskiktets ytor att formera sig runt hårstrået, bidrar håroljan till att bättra på hårets naturliga glans. Fjällskiktet blir mjukare och förmågan att reflektera ljus ökar. Resultatet blir ett vackert och glänsande hår. Håroljan hjälper också till att forma och definiera täta hårlockar, med en påkostad och elegant look som resultat. Om ditt hår är väldigt lockigt kan du med fördel använda håroljan generöst. 

Hårolja för styling

Hårolja används alltmer i olika stylingprodukter. Till exempel innehåller många produkter dyrbar arganolja. I hårspray är det oljan som gör håret smidigt och fast. Med ett bra hårspray behöver du därför inte frukta den så kallade ”hjälmfrisyren”. Många stylingsprayer består av marulaolja som skyddar mot slitande föntorkning och vårdar frissigt och torrt hår med hjälp av fukt. 

Använd hårolja på rätt sätt

Hårolja fungerar utmärkt som leave in-kur. Använd endast 2-3 tre droppar eftersom du inte sköljer ur oljan efteråt. Oljan fungerar bäst när håret är torrt. Om du har lockigt hår arbetar du försiktigt in oljan i hela håret. Vid rakt hår fördelas oljan i handflatorna och stryks sedan försiktigt mot yttre ytor och hårtoppar, samtidigt som håret närmast rötterna lämnas obehandlat. Du kan även smörja in oljan i hela håret som en vanlig hårkur. Bäst resultat får du om du virar en varm handduk runt huvudet och låter den sitta kvar i de ca 20 minuter du låter oljan verka. Skölj ur oljan genom att först arbeta in en klick schampo i det inoljade men torra håret. Schamponera sedan håret på vanligt vis (med vatten) en eller två gånger.