which-hair-colour
Hårfärg | Vilken hårfärg

Ny hårfärg: så hittar du rätt nyans

Känner du en dragning till färg? Du behöver inte göra någon radikal förändring för att ge ditt hår den perfekta färgen. Tricket är att hitta rätt nyans. De röda och gyllene tonerna i ditt hår avgör hur smickrande inverkan den nya färgen får på ditt ansikte.

Haare färben
© Tanja Bagusat - Fotolia.com

Ny hårfärg, nytt liv? Oavsett – valmöjligheterna är oändliga!

En ny hårfärg kan ge dig ett fräscht, nytt utseende och få dig att se yngre, sexigare eller mer sofistikerad ut. Dessvärre passar inte alla färgtoner på alla människor. Inte undra på att många kvinnor bara håller sig till en färg och nyans. Vi tycker det är tråkigt att så många väljer att inte dra nytta av alla de härliga färgtoner som finns att tillgå. Det behövs inte en radikal förändring för att ändå skapa en helt ny look. Några av Hollywoods vackraste kvinnor visar vägen! Låt dig inspireras av hur de på ett sofistikerat sätt muterar håret - från gyllenblont till rödblont eller mjukt mellanbrunt.

Galleri:

Ny hårfärg:

Tips för det perfekta färgvalet:
 • Tips 1:

  Studera ditt ansikte utan smink under naturliga ljusförhållanden innan du bestämmer dig för en ny färg. Din hudton och färgen på dina ögon och ögonbryn avslöjar vilka nyanser som kommer passa dig bäst.

 • Tips 2:

  Vi rekommenderar att experimentera med toning om du vill färga håret rödaktigt eller mörkare. Om du inte gillar resultatet – behandla direkt med en hårkur och tvätta håret flera gånger. Detta binder pigmenten och tonar ner färgen betydligt.

 • Tips 3:

  Din nya hårfärg blir garanterat vacker om den ligger nära ditt hårs och dina ögonbryns naturliga färg. Din hårfärg, hudton och dina ögon smälter samman i en harmonisk helhet.

 • Tips 4:

  Om dina ögon och din hy är ljusa och du har en tendens till fräknar bör du inte färga håret mörkare än mellanbrunt. Mörkbrunt hår skulle se ut som en hjälm mot din milda hudton - och hjälmar är inte inne för tillfället. Slingor ger ditt hår underbara accenter! Välj slingor i ljusare kulörer, t ex kopparrött.

 • Tips 5:

  Alla askkulörer passar perfekt till porslinshy med svagt röd ton och blå, grå eller gröna ögon. Även mörkbrunt hår kan se fantastiskt ut, så länge det inte innehåller röda eller gyllene toner (vanligt i naturligt hår). Slingor bör också väljas inom den svalare sidan av färgskalan.

 • Tips 6:

  Att bleka håret är riskabelt om du har bruna eller mörkgröna ögon och olivfärgad hy, då resultatet lätt kan se väldigt konstgjort ut. Välj i stället färg inom det breda spektrum av varma bruna nyanser som finns, från hassel- till kastanjebrunt och hela vägen ner till mahogny. Tunna ljusa slingor blir väldigt vackra mot dessa bakgrundsfärger.

 • Tips 7:

  Ge dig själv lite tid för eftertanke innan du färgar håret kolsvart, platinablont eller knallrött. Dessa färger kräver mod. Din hårfärg drar trots allt till sig uppmärksamhet även på vardagarna och på väg till jobbet.