two-tone
Hårfärg | Hårfärgstrend tvåfärgat

Hårfärgstrend: Tvåfärgad Blond/Svart

Den här lookens karakteristiska övergång från en hårfärg till en annan måste inte gå uppifrån och ner… Här visar Melanie Martinez en vertikal variant: blond på den vänstra sidan och svart på den högra.

Tvåfärgat är en hårfärgstrend som pryder huvuden sedan en tid tillbaka och som är här för att stanna. Att ha en färg hör till det förgångna – nu är det dags för tvåfärgslooken! Fram till nu har trenden hållit en låg profil, eftersom när håret blir kontinuerligt ljusare från hårfästet till de ljusa topparna ser looken trevlig och direkt "ofarlig" ut. Sångerskan Melanie Martinez har omdefinierat trenden och skapat en ny, spännande variant, som är en vertikalt uppdelad tvåfärgslook "blond vänster/svart höger". Tvåfärgat passar bäst för långa och halvlånga frisyrer.

Tvåfärgad hårfärgstrend: Den klassiska looken

© Getty Images

Modellen Lily Aldrige har en mjuk tvåfärgslook, där övergången från mörkt till ljust är subtil och naturlig. I den här varianten är den mjuka, men ändå synliga, gränsen som man vanligtvis ser i den här looken helt borta.

Til vänster: Lily Adridge med en mjuk tvåfärgslook

Trend med tofarvet hår: Det klassiske look

© Getty Images

Skådespelerskan Drew Barrymore ståtar med sin bekanta tvåfärgslook: med en mer distinkt, något mer uttalad övergång från mörk upptill till och ljus längst ner. Den ger varje hårslinga trendfaktor.

Til vänster: Drew Barrymore med den klassiska tvåfärgsvarianten ombré

Hårfärgstrend: Tvåfärgad Blond/Svart

© Getty Images

Melanie Martinez med sitt mörkblonda/svarta tvåfärgshår

Sångerskan Melanie Martinez förnyar tvåfärgslookens typiska horisontella färggradering och har blont hår på vänster sida och svart på höger sida. En person som väljer den här hårtrenden får automatiskt uppmärksamhet. Ändå kan den här modiga frisyren vara mer än bara provocerande. Med rätt håraccessoarer och rätt attityd kan den här looken användas till en otrolig mängd olika stilar och blir, som du kan se på fotot av Melanie Martinez, lekfull med en stor rosett.

Tvåfärgad hårfärgstrend

Den tvåfärgade stilen är mycket enklare att uppnå vertikalt än den konventionella horisontella trenden. Allt du behöver göra är att bena håret i mitten från pannan till nacken med en fin kam och sätta upp håret baktill på en sida för att hålla det ur vägen. Sedan färgar du antingen den ena halvan av håret mörkblond och den andra halvan svart som Melanie Martinez, eller så väljer du en annan färgkombination. Om du vill kan du behålla din naturliga färg på ena sidan och färga den andra sidan i en mörkare eller ljusare färg. Om du vill testa den färg som du är intresserad av kan du använda en hårfärg som går att tvätta bort och prova den i några dagar, innan du bestämmer dig för färgen för en längre tid.