unusual-hair-colors
Hårfärg | Hårfärgstrend pastell

Inte den hårfärg som mamma skulle ha valt

Varför inte byta hårfärg till färgen plommon, granatäpple eller tomat eller prova någon annan av regnbågens färger? Naturligtvis, med blå eller lila hår är det inte längre någon risk att du inte syns. Så då är det viktigt att ha ett hår som glänser och skiner i klara och strålande färger. Vi ger dig färg- och stylingtips.

Trendsättare som Katy Perry, Jessie J. och Taylor Momsen har känt till det här hela tiden: Att vara tråkig kan innebära slutet på karriären. Att färga håret lila, grönt eller blått är definitivt ett bra motgift mot tråkighet. Det är inte längre bara naturfolk som gör de här färgvalen. En sund dos av självförtroende är det däremot bra att ha.

Ovanliga hårfärger finns redan att få

Förutom nyanserna blond, brun och svart finns det nu klara, moderna hårfärger i butikerna. Att experimentera med dessa klara ovanliga hårfärger kan vara roligt och det gör det möjligt att få en helt ny stil. När färg används på ett så lekfullt sätt ger det en massa utrymme att uttrycka sig personligen. Moder natur tog inte med sådana intensiva hårfärger i sin palett. Att ha lila, karminrött eller till och med grönt hår kan därför dra blickarna till sig. Gör dig redo för att använda din fria själ, om din nya hårfärg ska följa modet inom hårfärgning. Du kommer att märkas om du har lila eller klart orange hår.

Som tur är är det lätt att hitta och använda dessa ovanliga hårfärger. Vi ger dig några förslag, som kan hjälpa dig att tillföra ditt hår en strålande modefärg. 

Så här väljer du klara ovanliga hårfärger

Att ändra hårfärg är absolut inte något problem. Men det kan ta lite tid innan du hittar den fantastiska färg som förbättrar din stil och får din hy att se fin ut. Som ett alternativ kanske du vill följa modellen Bonnie Stranges metod. Hon ändrar hårfärg hela tiden (se vårt gallerifoto). En halvpermanent färgapplicering kan vara en bekväm lösning om du inte är helt säker på vilken färg du ska välja. Att använda klar hårfärg kräver lite skicklighet. Permanent färgapplicering ger ett klarare mer intensivt färgresultat.

Så här applicerar du en klar, ovanlig hårfärg

  • Ljust hår är lättare att färga än mörkt hår. Mellanblont till mörkt hår måste först blekas för att uppnå klara färgeffekter. Annars kommer färgen att bli dämpad eller bara visa sig som en svag nyansering. Blekt hår absorberar också mer färg.

  • Efter färgappliceringen sköljer du håret tills vattnet är helt klart.

  • En färgsköljning efter färgappliceringen innesluter färgpartiklarna inuti hårstrået. Det här kommer att hålla färgen livfull längre.

  • Det är bäst att använda två förpackningar med hårfärg för långt hår (mer än axellångt hår).

Stylingtips för hår som färgats i en klar färg

Ovanliga hårfärger är som mest effektfulla i kombination med enkla frisyrer. Färgerna utvecklar sin fulla skönhet när håret får falla fritt utan för mycket styling. Cheryl Cole visar det här på ett övertygande sätt (se gallerifotot). De enkla strandlockarna framhäver den djupa glansen i hennes mahognyfärgade hår. Enkla stilar och rakt hår riktar all uppmärksamhet mot hårfärgens glöd och glamour. Taylor Momsen kombinerade den effekt som hennes extrema hårfärg har med det intryck som hennes markanta make up gör

Vi hoppas att stjärnornas exceptionella hårfärger i vårt fotogalleri kommer att sätta fart på din kreativitet.  

Galleri: Ovanliga hårfärger