marsala
Hårfärg | Frisyr- och hårfärgstrender

Trendfärg 2015: Marsala

Skål! Marsala, årets färg, är döpt efter ett Sicilianskt starkvin och syns överallt i 2015: från hår och fashion till make-up – en hälsosam dos av den röda tonen finns alltid där! Vi visar dig varför den förföriska Marsalatrenden är så oemotståndlig just nu.

Den prosaiska koden 18-1438 döljer en beroendeframkallande ton: Marsala. Den varma vinröda färgen utsågs till årets färg av The American Colour Institute Pantone. Namnet på färgen kommer från ett Sicilianskt starkvin och den röda, sensuella nyansen syns överallt i 2015 – inom mode, make-up och såklart också hår. Lyxigt, elegant, sofistikerat: Den nya it-färgen gör vårt år så mycket bättre! 

Trendfärg 2015: Marsala

© Fotolia

Classy: Marsala är en fantastisk hårfärg som passar många kvinnor

Från topp till tå: Trendsetters färgar också sitt hår i årets färg. Det du bör överväga är tonen: En rik rödbrun färg med en kall blå underton är en bra grund för att undvika att den röda färgen blir för eldig. Färgtrenden passar brunetter med ljus eller olivfärgad hy bäst och de kan färga hela håret i Marsala. Är man rödhårig är det precis lika lätt. Man behöver bara ändra nyans och byta ut sin klarröda mot årets varmare färg. Kvinnor med blont eller svart hår rekommenderas färga slingor i Marsala istället för att färga hela håret.

 

Hint: Omsorgsfull vård är essentiellt! För att undvika att färgen bleknar för fort bör man använda specialprodukter för hårvård och schampon som är specialanpassade för färgat rött hår. Detta gör färgen långvarig och glänsande. 

Trendfärg 2015: Marsala Moda

© Getty Images

Attraktiv: Marsala är inne bland alla designerkollektioner. Cavalli illustrerar kombinationen av trendfärgen med en mönstermix

Marsala dag och natt – vi bär den fylliga röda nyansen när som helst och vid alla tillfällen 2015. Det är trots allt årets trend och är en perfekt kombinationspartner som harmoniserar väl med ett flertal nyanser! Den varma färgen är en perfekt kombination för bärnstensfärg, umbra och gyllengult. Klassiskt vitt, hudfärgat, himmelsblått och delikat rosa framhäver också Marsalans magiska briljans. Andra kraftfulla färger såsom turkos, petrol, magenta och till och med orkidélila, årets trendfärg 2014, funkar också bra i kombination med Marsala. Antingen som en del av en färg och mönstermix eller helt för sig själv (som designers gillar att styla trendfärgen), är nyansen attraktiv! 

Trendfärg 2015: Marsala make-up

© Getty Images

Kungligt: Drottning Letizia av Spanien demonstrerar den nobla Marsala-looken på läpparna.

Vacker charmör: Marsala i hår och fashion gör hyn glänsande, oavsett om den är olivfärgad eller rosé. Detta betyder att färgen som är dramatisk och samtidigt jordnära är ett måste inom kosmetik!

Däremot är det bättre att använda Marsala make-up sparsamt och bara framhäva en detalj såsom läpparna, ögonlocken eller kindbenen. Ett måste vad gäller Marsala: naglarna kan glänsa i årets färg när som helst!