hair-trends-2016
Hårfärg | Frisyr- och hårfärgstrender

Frisyrtrender 2016

Vilka är de nya frisyrtrenderna? Schwarzkopf har svaret: fyra fascinerande stilar som knyter ihop de ledande trenderna. Coolt, individuellt, feminint och världsvant - fotolegenden Annie Leibovitz presenterar höjdpunkterna för håret i stor stil i New York 

New York, New York... 2016 års frisyrtrender är inspirerade av den amerikanska storstadens pulserande atmosfär och följer ledordet "Vivacity". Vivacity betyder världsvana och livlighet i ett. Och ingen plats fångar den stämningen bättre än The Big Apple. "När du är ute och går här", säger Schwarzkopfs hårexpert Armin Morbach, "kan du se en latinamerikanska, sedan en rödhårig kvinna och sedan en blondin. Vi ville fånga den här multikulturella stämningen i en glamorös stil."

Det här är resultatet: fyra stilar - Loose Breeze, Big City Waves, Shoulder Touch och Pretty Jaws - som reflekterar precis den här livsstilen. För den moderna, kosmopolitiska kvinnan som vet vad hon vill. De trendiga frisyrerna passar alla huvuden var som helst i världen, från New York till Berlin, från storstäder till småstäder. Det bästa med dem: frisyrerna är avslappnade, enkla och passar för vardagen, men också glamorösa, stilfulla och extravaganta. Det här kom verkligen fram under fotograferingen i The Big Apple, där stjärnfotografen Annie Leibovitz, som fångat kändisar från Bill Clinton till Kim Kardashian på bild, fotograferade frisyrtrenderna. Modellerna porträtterades som stjärnor på tidningsomslag. En glamorös betoning var en del av helheten.

Var kommer inspirationen ifrån? Förutom sociala trender och gatumodet har vi hämtat inspiration från internationella modeshower, särskilt de för de klassiska modebutikerna som Missoni och Gucci. Rätt smink som framhäver ögonbryn, ögonfransar och läppar och som i övrigt är naturligt och fräscht är det perfekta visuella komplementet.

Modernt, feminint, elegant: de här stilarna gör 2016 ännu bättre

Under den kommande säsongen är stylingen viktigare än klippningen. Här är de nya stylingidéerna för långa hårsvall (Loose Breeze, Big City Waves), axellångt hår (Shoulder Touch) och hår till hakan (Pretty Jaws) - eller motivationen för att klippa dig. Låt dig inspireras!

Hårtrender:

Loose Breeze

En hippieinspirerad stil med sexig känsla. Det är vad Loose Breeze är. Med en sidbena, en lös sidfläta eller mjuka vågor som ramar in ansiktet är den här stilen fräsch och naturlig! "Alla kvinnor ser bra ut med lite vågor och volym vid hårfästet. Loose Breeze förnyar och påminner mig om den typiska 'grannflickan'", säger Armin Morbach. 

Loose Breeze-stilen på tre olika sätt med instruktioner finns här 

 

Big City Waves

Den här stilen garanterar en storstilad entré. "När en kvinna kommer in på en restaurang med sådant här hår kommer alla att vrida på huvudet, helt enkelt för att det är sexigt", säger Armin Morbach. Big City Waves ger håret volym och stadga utan att det ser stelt ut. Tack vare den luftiga strukturen fungerar den här stilen både på dagen och på kvällen. Den representerar starka, världsvana kvinnor som vill förstärka sin femininitet på ett subtilt sätt. Från romantiskt och älvaktigt med rött hår till exotiskt och förföriskt med ett mörkt hårsvall - men alltid elegant.

Alla versioner av Big City Waves med stylinginstruktioner finns här.

Shoulder Touch

Sedan den blev modellen Karlie Kloss kännetecken är den långa boben populärare än någonsin. Schwarzkopfs tolkning ger total frihet: den kan vara slät med härlig volym, ha mjuka vågor som ramar in ansiktet eller vilda strandvågor. "Shoulder Touch påminner om det sena sextiotalet och tidiga sjuttiotalet, från rock'n'roll till hippies. Här är den vilda stilen särskilt viktigt för oss. Jag tänker mig den här med en stilren klänning. Det skapar en bra kontrast", förklarar Armin Morbach.

Shoulder Touch-stilen med stylinginstruktioner finns här.

Pretty Jaws

Den haklånga boben ger gott om alternativ: lockigt och vilt eller med eleganta vågor, båda funkar lika bra. "Det här är en stil som ger självkänsla. Jag tycker att den passar bäst på en tuff, något maskulin kvinna. En kreativ individ som lever ett spännande liv. Som inte vill tillbringa timmar i badrummet. Det handlar mer om själva kvinnan och inte nödvändigtvis bara om stilen", säger Armin Morbach.

En översikt över Pretty Jaws-stilen med steg-för-steg-instruktioner finns här.