Hårfärg | Frisyr- och hårfärgstrender

Doppa Topparna

Vad är aktuellt på färg kartorna just nu? Happy endings! Olika tekniker och frisyrer där bara längderna och topparna är färgade. Ombré eller ”Sköldpaddskals”-färgat: Vi berättar vad som är inne, hur man får det och vad som krävs för att ta hand om håret för ett hållbart resultat.

Liten förändring, stor effekt: Säsongens färgtrender fokuseras på hår topparna och att bredda ens stylings vanor. Från harmoni till hög kontrast, från stilfullt till extravagant eller bara svindlande vacker – de mångfaldiga stilarna har allt som behövs! Du behöver bara välja en, lätt som en plätt. Vilka toner och stilar är i din mix? Få hjälp av nedanstående tips.

Ledande Färgtrender

Dip-Dye: Men denna statement-frisyr är topparna genom borstade med den valda färgad. Den naturliga hårfärgen kan antingen bli ljusare eller skina i en häpnadsväckande nyans som lila, rosa eller grönt. Fast i båda fallen blir färgövergången rätt markant.

Ombré: Som en ”light”-version av dip-dye. Här är de nedre längorna av håret tonade några nyanser ljusare är original färgen. Färgen är inte applicerade med en borste utan med en kam – detta resulterar i en följsam färgning som uppfattas vacker och naturlig.

Ecaille: Denna ledande trend utmärker sig med sina mjuka färgövergångar och harmoniska färgkombinationer, vanligtvis blont och brunt. De nätta slingorna är fritt disponerade genom hela håret – inte bara i de nedre delarna som med dip-dye och ombré, utan även framtill. Detta får håret att se mångsidig och levande ut. Och det allra bästa: Looken är lätt att anpassa till individen och garanterat att passa på varje kvinna!

Vill du äntligen visa dina ”true colors”? För inspiration av färgkombinationer och tekniker, besök vårt galleri:

Galleri: Doppa Topparna – Det Trendiga

De bästa tipsen för tonat hår:

  • Använd ett balsam med en färg-skydds formel efter att du schamponerat ditt hår. Applicera större delen på hår topparna, så undviker du att ge ”för mycket” näring till hårbotten och skalp – så den särskilda vården hamnar där den ska.
  • Distribuera lite hårolja genom längderna och topparna. Att specifikt rikta vården till topparna ger en ökad briljans till färgen. Oljan skyddar även mot UV strålning – vilket i sin tur förebygger färgen att blekna snabbt.
  • Använd värmeskydd till ditt hår innan du stylar det. Med rätt skyddsprodukter står inget i vägen för dessa trendiga looks.