ombre-look
Hårfärg | Frisyr- och hårfärgstrender

Att Matcha Olika Hårfärger Med Varandra

Trenden att matcha två olika färger med varandra och forma olika mönster till en ombre ger frisyren en fräsch, modern touch. Färgskalan går i allt från karamell till rött och rosa. Det är upp till dig att välja den färg som passar din style bäst. Vi delar med oss av viktiga stylingråd för att få till den perfekta ombren.

Ordet ombre betyder skugga. För dagens hårtrender betyder ombre en nyansövergång, från en nyans till en annan, utan några synliga kanter. Ombre kan också betyda total färgövergång, från en färg i rötterna till en helt annan färg i topparna. Det är den mjuka färgtoningen som definierar ombren. I vårt Lexikon för Hårstyling redogör vi mer i detalj för ombren.   

Färgning av Ombre, från Mjukt till Ljust

Ombre
© Getty Images

Sångerskan Jordin Sparks’ färgövergång från svart till rött

Ombren ger frisyren ett nytt stylingelement vilket ger en känsla av kreativitet. Färgkombinationer går i allt från två nyanser av samma färg till två helt olika färger. Sångerskan Jordan Sparks hårfärg går från svart till kontrastrik röd. Dina färgval beror på din stil, hy, och vilja att sticka ut i mängden. Intensiva och ovanliga ombrekombinationer väcker mer uppmärksamhet än brunt hår som går från mörkt eller ljusbrunt till blont. Det finns oändligt många färgkombinationer du kan välja mellan. Vi har listat populära ombres och färgkombinationer som du kan ta del av. 

Populära Ombres och Färgkombinationer

Det är upp till dig om du vill färga din ombre i dämpade eller mer klara färger. Vi har listat de vanligaste färgkombinationerna nedan:

I kombination med din naturliga hårfärg… 

... blont: brunt, rött, och pastellfärger såsom rosa, blått och lila
... brunt: blont, karamell, rött eller rosa
... rött: blont, brunt, karamell eller pastellrosa
... svart: turkost, blått, lila, grönt, rött, gult eller grått
... grått: turkost, rosa, brunt eller svart

Tips: Rådgör med din hårstylist för att hitta en färgkombination som passar just dig. Du kan dessutom be din hårstylist att färga ditt hår i de färger och nyanser som du valt ut.

Styling Ombre

Ombre
© Getty Images

Sångerskan Kady Z i vågigt svart och röd ombre

Färgövergångarna blir tydligare i rakt hår medan lockar eller vågor döljer övergången något. Självklart kan ombren också stylas för uppsättningar. Färgövergångarna blir då betydligt mycket mindre synliga, och ibland döljs de helt. Ombre passar därför bättre till hästsvansar än chinjonger. 

Outfits som Passar Ombren

Ombre
© Getty Images

Modellen Lily Aldridge i Ombre

Ombres, speciellt ljust färgade ombres, funkar bäst i kombination med outfits som är mindre färgrika. Jessica Jarrell bär en aprikosfärgad skjorta för att framhäva sin ombre som går i olika nyanser av brunt. Jordin Sparks färgade topparna av sitt svarta hår röda för att matcha färgen på sin klänning. Om du är osäker på vilket outfit som passar bäst med ombren kan det vara bra att välja ut svarta eller vita outfits som Kady Z och Lily Aldridge har gjort. Svarta eller vita outfits funkar alltid då de framhäver ombrens färgövergång. 

Makeupen bör appliceras sparsamt vilket gör att ombren träder fram tydligare. Använd svart mascara och eventuellt svart eyeliner. Läppstift i färger såsom rosé eller ljusbrunt funkar bra i kombination med en ombre.