1500x564_women-hair-dyeing
Hårfärg | Hitta din färgningsmetod

Färga håret hemma - användbara tips och råd

 
Är du redo för en förändring? eller bara en uppfräshning?  En ny hårfärg är den perfekta lösningen!  Vi lär dig alla knep du behöver för färga håret själv med lysande resultat. Följ våra enkla tips och bli en mästare på att färga håret hemma på egen hand.  
600x800_hair-tone

Att tänka på innan

 
 • Ett torrt hår tar åt sig mera färg och nyansen kan då bli mörkare än förväntat. Gör gärna en inpackning i håret strax innan du ska färga håret för att säkerställa hårets fuktbalans.
 
 • Om du har rester av hårfärg kvar i håret från tidigare hårfärgning, riskerar du att resultatet avviker från bilden som visas på förpackningen. Välj då gärna en nyans ljusare för att uppnå det resultat du önskar. 
 
 • Har du en utväxt är det viktigt att färga utväxten först. Låta verka ca 20 min och dra sedan ut färgen på längderna de sista 10 minuterna för att undvika att nyansen blir mörkare i längderna än i utväxten.
 
 • Permanenta och färga inte håret för nära inpå varandra. Låt håret återhämta sig i 1-2 veckor innan du genomför behandling nummer två. Permanenta först och färga sen.
 
 • Vill du göra en stor förändring från mörk till blond rekommenderar vi att du först går till en salong eftersom detta är svårt att göra på egenhand. Hemmafärgning är sedan den perfekta underhållning mellan salongsbesöken. 
 
 • Varning! Resultatet kan bli en överraskning om du de senaste fyra månaderna har färgat håret med henna eller färgextrakt som innehåller henna. Detsamma gäller om du byter från artificiella färger till biologiska. Kontakta gärna vår kundtjänst om du är osäker. 

 

 

Förberedelser

 
 1. Gör en varningstest för allergi innan du färgar håret. Testinstruktionerna finns angivna i bruksanvisningen.
 2. Läs instruktionerna noga, kontrollera om färgen ska appliceras i torrt eller vått hår.
 3. Samla alla färgningsredskap och ingredienser inom räckhåll och kom ihåg att ställa in en timer.
 4. Sätt på dig din mest slitna T-shirt samt använd medföljande skyddshandskar.

TIPS: Om du förälskar dig i din nya hårfärg - skriv ner namnet, så slipper du gissa nästa gång du står i affären och ska välja.

 

 

Behåll ett fint resultat längre

Använd schampo och balsam för färgat hår. Då behåller färgen sin lyster längre. Färgat hår behöver extra kärlek. Använd därför en inpackning en gång i veckan för att bevara hårets skönhet och glans.

Conditioner

Formula med UV-filter som ger det strålande glans, gör det lättkammat och bevarar färgen i upp till 12 veckor.

Blev inte resultatet som du tänkt? Ingen fara!

 
 • Om ditt hår blir för askfärgat eller grått, kan du behandla med toning eller färgschampo för att få en varmare nyans.
 
 • Blir nyansen för varm kan man använda en intensivtoning i en neutral eller asknyans eller testa med silvershampoo. Silvershampoo neutraliserar varma toner även i mörkare hår.
 
 
 • Om nyansen blivit för mörk kan man ljusa upp den en aning genom att göra en blonderingstvätt.
 
 • Har nyansen blivit för ljus går det bra att tona eller färga i en mörkare nyans.
 
 • Råkar du få färgrester på huden, ta lite av färgblandningen från håret och gnugga på färgfläcken, torka sen rent med en fuktad bomullstuss.

Är du osäker? Vi hjälper dig gärna!

Om du vill ha information om våra produkter, var de finns att köpa eller om du har någon annan generell förfrågan, kan du kontakta oss via:

 

📧 e-post: schwarzkopf.se@henkel.com

 

☎ telefon: 010-480 7601 

 

eller skicka oss ett 💬 Facebook-meddelande till @schwarzkopfsverige

Upptäck: