yellow-tinge-in-blonde-hair
Hårfärg | Färga blont

Den här gula färgtonen i blont hår

Kvinnor vill ha en naturlig hårfärg med mycket luminiscens. Med de första försöken att få håret ljusare kan sluta i besvikelse. Den gula färgton som ofta ses i gult hår är särskilt ovälkommen. Lär dig hur den gula färgtonen uppstår och hur du blir av med den

Att bleka håret blont innebär ofta en drastisk förändring av hårfärgen. Blekningen kräver att du lägger ner arbete och omvårdnad. Om någonting skulle gå fel får du här några användbara råd:

Användbar information om hur du bleker ditt hår

Du kanske hör någon säga, "Jag färgade mitt hår blont”. Vi förstår alla vad de menar, men ordet färgning är egentligen inte helt rätt ord. När du byter hårfärg från mörkt till blont använder du inte någon färg utan snarare ett färgborttagningsmedel, nämligen väteperoxid.

Att få det blonda hår som önskas kräver att hårets naturliga pigment tas bort, oavsett om det görs på en hårsalong eller hemma. Under behandlingen övergår hårfärgen från sin naturliga färg till färglös via flera röda och gula stadier. Den sista färgen före färglös är gul.

Vad orsakar den gula färgtonen i blont hår?

En gul färgton i blekt blont hår kan bero på en felaktig applicering eller ett olämpligt produktval.

Gul färgton i blont hår på grund av felaktig applicering

Den gula färgtonen framträder ofta på grund av att blonderingsmedlet sköljs ur för tidigt. Många kvinnor ser hur färgen ändras när blekmedlet verkar. När de ser sin hårfärg skifta från röd till orange får de panik och sköljer snabbt ur blonderingsmedlet. Men det finns absolut ingen anledning att gripas av panik. Orange är bara en av övergångsfärgerna vid den förändring som sker i flera steg, från mörk till färglös. Behåll huvudet kallt och blekmedlet i ditt hår. På bara några minuter kommer ditt hår att ändras från orange till gult och sedan till färglöst.

Såhär förebygger du den gula färgtonen i blont hår

Följ instruktionerna noga vid användning och ändra framför allt inte appliceringstiden. Låt blonderingsmedlet sitta kvar i ditt hår så länge det behövs, men inte längre än eller kortare än vad som behövs och än vad som rekommenderas enligt instruktionerna.

Så här tar du bort den gula färgtonen

Repetera blekningsprocessen med samma produkt för att fullfölja appliceringstiden. Om du har sköljt ur blonderingsmedlet 10 minuter för tidigt bör du lämna kvar det i ditt hår i 10 minuter vid den upprepade behandlingen.

 

Gul färgton i blont hår på grund av olämpligt produktval
Om du ser en gul färgton även om du följde appliceringstiden, då var blonderingsmedlet för svagt för startfärgen.

Såhär förebygger du den gula färgtonen i blont hår

Du hittar en startfärg på produktens förpackning. Jämför startfärgen på förpackningen med din naturliga hårfärg. Om du inte är säker på ditt val kan du alltid fråga en vän om råd.

Så här tar du bort den gula färgtonen

För att få det vackra blonda hår som du önskar bör du repetera blekningsprocessen. Använd en ännu svagare blonderingsprodukt än tidigare, eftersom det mesta av hårpigmenten redan har tagits bort.

 

Märker du bara ett lätt gulaktigt skimmer i ditt hår?

I så fall kan en kosmetisk produkt som silverschampo vara rätt lösning. Silverschampo innehåller blåvioletta pigment, som kompenserar för den lätt gula färgtonen. (Den blåvioletta färgen är komplementfärg till den gula färgen.) Silverschampots effekt kommer bara att finnas kvar under en kort tid, eftersom de blåvioletta pigmenten bara fastnar utanpå hårstrået.

Resultaten vid användning av silverschampo kan variera. Du kanske måste tvätta ditt hår med silverschampo mer än en gång. Vi rekommenderar att du inte använder silverschampo oftare än vid varannan schamponering.

Optimal hårvård när du har tagit bort den gula hårtonen

När du har tagit bort den gula färgtonen ska du ge håret lite extra omvårdnad, för att ge det ny lyster och för att det ska se friskt ut.