blue-streaks
Hårfärg | Exotiska hårfärger

Trendiga Blå Slingor

Vackra toner och nyanser av blått är sedan länge storfavoriten bland en mängd av färger och blå slingor är nu den hetaste snackisen inom hårmode. Toner och nyanser i allt från koboltblått, turkost, och himmelsblått minglar med blont, brunt och grått hår. Förutom att locka med sin skönhet påverkar färger även vårt humör och vår uppfattning om saker och ting. 

Enligt en studie gjord av ’Top Ten’ internetsite (http://www.thetoptens.com/top-ten-favorite-colors/), är folks favoritfärg blå, vilket ju är himlens och havets färg. Den blå färgen lugnar sinnet och står för frihet, ro, harmoni, pålitlighet och trovärdighet. Kyla och distans associeras ofta med en isig och grå blå ton. Välj en aquablå färg för att skapa en avslappnad och lekfull atmosfär. Det finns en hel del att säga om färgen blått, inte bara när det råkar vara modernt. 

Den Blå Skönheten

Har du en svaghet för blå ögonskugga, mascara eller eyeliner? Steget från blå makeup till blå hårfärg är inte stort. De flesta kvinnor undviker att färga hela håret blått utan färgar istället bara några slingor. Att betona en färgrik detalj i håret kommer utan tvekan att bli en långvarig modetrend (se foton). 


Tip: Applicera blå mascara i håret för att testa om blå slingor matchar din style.

Blå Slingor i Kombination med Grönt och Grått

Trendiga Blå Slingor
© Getty Images

Modell med blå slingor på Tokyo Fashion Week (vänster bild) och Carola Bernard’s street style i Milano med fylliga, grönaktiga blå slingor (höger bild).

Lekfullt (vänster bild): Blå slingor ger en klart tydlig kontrast till ljust hår (t.ex. askblont). Kalla blå och turkosa slingor kombinerade med mjuka vågor och sidbena påminner om 80-talet. Kungligt blå ögonmakeup fulländar stilen.  

Bryta mot Konventionen (höger bild): Att färga håret grått med turkosa slingor, som street style designern Carola Bernard har gjort, inger en känsla av både uppror och självständighet. 

Blå Slingor och Makeup

  • Om du bara vill försöka dig på blå slingor funkar svart mascara och transparant läppglans perfekt. Makeupen slår då inte ut hårfärgen.
  • En vit linje på ögonlocket (se den högra bilden bland de första visade) skapar en touch av mystik.
  • Varma makeupfärger passar också till blå slingor. Du kanske vill använda dig av ett rosfärgat läppstift eller en orange linje på ögonlocket (blå och orangea färger kompletterar varandra). 
  • Sotiga ögon i svart och kungsblått är ett praktfullt val som funkar bra ihop med blå slingor. 

Links:

Fler Carola Bernard foton >> instagram.com/carolabernard

http://instagram.com/carolabernard

Street style: Carola Bernard >> citizencouture.com

http://citizencouture.com/2015/01/carola-bernard-milan-paris-2014/