beach-blonde
Hårfärg | Blont hår

Solblekt sommarhår till alla!

En månads sol och saltvatten skapar helt makalöst strandblont hår. Vi hjälper dig om du inte har utrymme i planerna för en månad på stranden, men ändå vill hänga på den heta solblekta trenden. Du hittar de bästa tricken och metoderna här nedanför.

Sol och saltvatten har effekt på ditt hår vare sig det är svart, brunt, mörk- eller ljusblont. Beroende på ditt hårs färg, skick och struktur, kan samspelet mellan havet och solen antingen skapa ljusare slingor eller bleka hela ditt hår. Solen och havet är dock inte det enda sättet att fånga sommaren i håret längre. Lär dig hur du får den där härligt solblekta sommarlooken.

Bleka håret: Strandblont hår för brunetter

Sommarhårets magi skapas genom depigmentering. UV-strålningen i solljuset förstör färgpigmenten i ditt hår och saltvatten förstärker blekningseffekten. Blekning härmar sommarsolens effekt. Genom att bleka håret själv med en blekningsbehandling för hemmabruk, kan du göra ditt mörkbruna eller svarta hår två till tre nyanser ljusare. Ljust till mellanbrunt hår blir upp till åtta nyanser ljusare. Var noggrann med att följa tidsangivelserna i bruksanvisningen för att slippa mindre trevliga överraskningar.

Bleka håret: Strandblonda slingor för mörkt till mellanblont hår

Ljusare slingor är ett vackert tecken på den magi solen utövar på håret. Slingor är den perfekta lösningen för mellan- till mörkblonda tjejer, som vill fånga sommarsolens underbara effekt i håret utan att bleka alltihop. Med ett hemmakit för slingor fixar du det enkelt själv. Bara använd medföljande pensel eller applikator för att färga utvalda slingor i håret. Slingorna blir upp till sex nyanser ljusare beroende på produkten och din egen hårfärg.

Bleka håret: Sun-in spray för blondiner

Har du välsignats med naturligt blont hår? I så fall är du bara ett litet steg ifrån dina drömmars strandblonda look. Använd ett sun-in-spray (blekning i sprayformat) för att ge ditt hår vackra sommarslingor. Använd sprayen eller vätskan på några få slingor eller i hela håret. Varje applicering gör ditt hår ungefär en fjärdedels nyans ljusare.

Bleka håret: Pastellreflexer i ditt hår

Pastell är det magiska ord som blivit synonymt med att vara trendigt strandblond. Ljusblont hår och diskreta pastellfärger samverkar för spännande effekter. Du kan åstadkomma detta med färgbehandlingar som får ditt hår att reflektera ljuset i pastelltoner (pastel luminaire). Effekten blir särskilt spännande i ljust till mörkblont hår.