coloring-roots
Hårfärg | Blont hår

Färga utväxten – du kan göra det själv

Oavsett om du är platina-, ask- eller gyllenblond, eller bara accentuerat håret med några ljusare slingor, håller vår eviga kärlek till de ljusaste hårkulörerna i sig. Blont hår behöver mycket kärlek och i blekt hår skvallrar så småningom mörkare utväxt vid rötterna om att det är blonderat. Är det verkligen nödvändigt att täcka varje millimeter av sanningen, eller finns det andra bra sätt att hantera färgskillnaden?

Vad som brukade vara en trend bland många modeller och kändisar är inte nödvändigtvis alla blondiners föredragna stil. Vi pratar om mörkare rötter. De goda nyheterna är att det finns lösningar och trick som hjälper dig hantera skillnaden mellan det blekta håret och den mörkare utväxten.

Sex tips om hur du färgar mörkare utväxt i ditt blonda hår

 • Tips 1:

  Dra nytta av särskilda hårvårdsprodukter för blekt hår. Dessa produkter intensifierar färgen vid varje tvätt. Rätt balsam vårdar håret och bevarar den vackra, bländande lystern.

 • Tips 2:

  Det finns även lyxvård för färgat hår. Om du brukar besöka din frisör eller stylist regelbundet, kan du helt enkelt göra plats i schemat för regelbunden behandling av utväxten. En färgförbättring och intensivt vårdande behandling var fjärde vecka håller ditt blonda hår perfekt. Regelbunden färgning gör det viktigt att inkludera den omfattande behandlingen i ditt schema.

 • Tips 3:

  Att styla håret utan tydlig bena gör problemet med mörkare utväxt mindre tydligt. Mörkare rötter syns inte alls lika väl när håret inte delats på ett särskilt ställe. Värt att prova!

 • Tips 4:

  Slingor i olika nyanser avleder blicken från mörkare rötter, förutom att ge ditt blonda hår ett naturligt och attraktivt djup. Sådana slingor förlänger därför tiden du kan gå innan du måste färga utväxten igen.

 • Tips 5:

  Överväg att använda flera nyanser av blont även när du bleker hela håret. I långa loppet får du en mer angenäm upplevelse av ditt blonda hår på det sättet.

 • Tips 6:

  Våga bära dina mörka rötter med stolthet. Idag ser man ofta väldigt ljust hår med mörk utväxt på catwalken osv. Detta ger en extra tjusig och cool look om din hårton är åt det matta hållet. Dessutom minskar stilen behovet av regelbundna besök hos frisören. Matcha gärna kläderna efter den lite rockiga looken av ljust hår med mörka rötter: välj kläder och accessoarer på den mer avslappnade sidan av skalan. Frisyrer med tydlig mörk utväxt, fungerar inte jättebra ihop med imagen av tuff affärskvinna, men kan lyfta stilen hos en trendig, ung dam.