light-blonde-hair
Hårfärg | Blond hårfärg

Nordiskt blont hår är inne

Blont hår verkar vara för evigt förknippat med bekymmerslösa sommardagar och roliga strandaktiviteter. Elin Kling anser att den svenska versionen av den blonda tonen är den finaste blonda färgen. Hon nämner Malin Åkerman som ett exempel på detta. Vi visar frisyrer för alla versioner av den åtråvärda ljusblonda hårfärgen, däribland det nya skandinaviskt blonda

Blont hår kan ha många olika nyanser. Den svenska skådespelerskan Malin Åkerman tycker om klarheten och den perfekta tonen i skandinaviskt blont hår.

Den skandinaviskt blonda färgtonen

Ljusblont hår
© Getty Images

Den svenska bloggaren Elin Kling och Mena Suvari föredrar den skandinaviska versionen av ljusblont hår

Elin Kling tycker att enkelheten i hennes minimalistiska stil passar hennes utseende och personlighet. Hennes ljusblonda hår passar hennes avslappnade stil perfekt. Hon färgar sitt hår i den nya skandinaviskt blonda tonen. Elin är en idealisk företrädare för de beundrade svenska kvinnorna med ljusblont hår.

Mena Suvaris nuvarande hårfärg går i den ljusare färgskalan. Det är en hårfin avvikelse från hennes tidigare solblekta hår. Den svenska versionen av blont kräver rätt hårpigment i den blåaktiga delen av färgskalan. Oroa dig inte! Ditt hår kommer inte att bli blått! De kalla blåaktiga pigmenten kompenserar helt enkelt för de gulaktiga pigmenten i solblekt hår för att skapa den bleka och kalla blonda nyansen.

Med hjälp av silverschampo kan man bevara den bleka tonen i nordiskt blont hår. Silverschampo får dessutom färgen i blont hår att bli blekare, vilket är precis vad många är ute efter.

Ljusblont hår finns i många olika versioner

Ljusblont hår
© Getty Images

Kate Hudsons blonda hår glänser i en gyllene ton, medan Amanda Seyfried föredrar ett lätt kolafärgat blont hår

Det råder helt klart ingen brist på blonda hårnyanser, de finns i allt från platinablonda till gyllene till kolafärgade toner. Kate Hudsons gyllene blonda hår ramar in hennes varma, strålande personlighet. Det är bara ett litet färgsteg bort från det traditionellt nordiskt blonda. Varma blonda toner dominerar den här hårfärgen, som kan ha en lätt röd ton.

Att blanda in några mörkare nyanser i ditt ljusblonda hår bidrar till din coola sida i sann rocktradition. Amanda Seyfried har verkligen mycket erfarenhet av att färga håret. Hittills har hon färgat sitt hår rött, mörkblont och platinablont. Nu verkar hon vara nöjd med en lätt kolafärgad blond ton.